Wat is succes?

zee succes 1.jpg
Wat is succes?
Ik heb het gevoel dat de maatschappij veel geld verdienen, grootse doelen bereiken en overvloed hebben op vele vlakken ziet als succes. Deze manier van succes omschrijven geeft mij een gevoel van druk. Druk om te presteren. Geen ruimte voor ontspanning.
Als ik dieper kijk, heb ik een ander beeld van ‘succes’. Succes is in mijn ogen: ontwikkeling. Stappen en risico’s nemen om vooruit te gaan als persoon. Vallen, weer opstaan en openstaan voor verandering. Het is mooi als je je doelen kan bereiken, maar heb je nou gefaald als het anders liep dan je dacht? Ik heb het gevoel van niet.
Ontwikkeling zien als een vorm van succes geeft mij een ruim en open gevoel. Geen druk. Ruimte om te zijn en stappen te nemen in je eigen tempo.
Wat is succes voor jou?
x. Jis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s