Meestromen

blauw.jpg
Ik trek een wetsuit aan, duw nog even zacht tegen mijn duikbril en voel of mijn flippers goed zitten. Dan laat ik mij van de boot afglijden, het diepe water in.
Ah, wat voelt het weer heerlijk om hier te zijn. Het is alsof ik onderdeel ben geworden van een andere wereld als het zoute water mijn lichaam omgeeft. Ik duik naar beneden en kijk naar boven. De golven zijn woelig en staan in scherp contrast met de rust die ik ervaar als ik naar beneden kijk. De zon licht de onrustige golven op.

Ik kom boven en luister. Ik hoor de wind die met mijn snorkel speelt, het geruis van golven en mijn rustige adem. Ik duik weer onder. Hier is het stil, maar het voelt lévend.
Een felgekleurde vis zwemt even kalm voor mijn gezicht langs en kijkt mij recht aan, om vervolgens snel weg te schieten. Het is niet te beschrijven wat voor geluk er door mijn aderen stroomt als ik in de zee ben. Ik voel me zo VRIJ! Mijn tas staat veilig op de boot, dus ik hoef niet om de zoveel tijd naar de kust te turen of mijn waardevolle spullen er nog zijn. Het leven boven water bestaat nu even niet.
Een schildpad! Ze beweegt rustig onder ons tussen het koraal door en zwemt dan met krachtige slagen het diepe in. Mijn adem stokt van enthousiasme. Het is een prachtig beeld: een kleine schildpad, omgeven door een eindeloze blauwe diepte. Zo sereen…
De wind daagt de woelige golven steeds meer uit. Ik sluit even mijn ogen en voel hoe het zoute water mij draagt. Ik hoef niks te doen. Ik voel hoe het is om letterlijk mee te stromen. Los te laten. Vertrouwen te hebben en mij over te geven aan het onstuimige leven, zonder mijn eigen koers te verliezen. Een wonderlijk gevoel. Een gevoel dat ik nooit meer zal vergeten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s