Geven

ochtendgloren (2)
Ik zag een heel indrukwekkende film afgelopen week: the light between oceans. Voor mij klopte de film helemaal. De locaties waar werd geflimd, de scènes, het verhaal en de acteurs. De film zette mij aan het denken. De schoonheid van de beelden en de ellende in de film raakten mij. Er veranderde opeens iets in mijn gedachtewereld en mindset. En dat wil ik graag met jullie delen.

Ik ben vaak dankbaar voor alles wat ik heb, maar toen ik die film zag, realiseerde ik mij éxtra wat een geluk ik heb in mijn leven. Ik heb een warme, liefdevolle familie. Een kring van vrienden die mij aan het lachen maken en met wie ik kan kletsen over van alles en nog wat. Ik heb de mogelijkheid om te gaan studeren en ik ben net begonnen aan een korte studie: Holistische Kinderyoga. Mijn huis ligt in een fijne en veilige omgeving en ik heb daar alle ruimte om mijzelf te ontwikkelen. En zo kan ik nog uren door blijven schrijven over alles waar ik dankbaar voor ben in mijn leven op dit moment.
Ik heb steeds sterker het gevoel dat ik wil géven. Ik wil de wereld graag iets teruggeven (hoe klein dan ook). Iets waardevols. Omdat ik weet dat er ongelooflijk veel mensen zijn die niet vanzelfsprekend kunnen gaan studeren of opgroeien in een veilige omgeving. Of in de avond een warme maaltijd kunnen eten en een douche kunnen nemen.
Vragen kwamen in mij op. Zoals: waarom zou ik nog meer willen dan ik nu al heb? Als ik al een goede rugzak heb, waarom heb ik dan er nóg één nodig? Waarom streef ik naar die verre reis? Terwijl anderen bijvoorbeeld niet eens een rugzak kunnen kopen?
Ik hoef mijzelf natuurlijk niet aan de kant te zetten of te vergeten, maar het raakt mij dat er zoveel verdeeldheid is in de wereld. Ik kan het leed van de wereld niet alleen dragen, maar ik zou graag iets doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt waarmee ik iemand anders kan helpen. Het zit natuurlijk vaak al in kleine dingen. Zoals een luisterend oor kunnen zijn voor iemand die het moeilijk heeft.
Maar ik zou het fijn vinden om vérder te kijken dan dat. Wat kan ik doen? Wat kan ik voor iemand anders en voor deze wereld betekenen?
Ik blijf nog even broeden op nieuwe ideeën, maar als er bij jou toevallig een idee opkomt, zou ik het heel tof vinden om die onder deze post te lezen…
Ik hoop dat je een heerlijk weekend hebt (gehad)!
Liefs, Jis

2 gedachten over “Geven

 1. Hoi Jiska,
  Wat een lief stukje heb je geschreven. Ik heb die film nog niet eerder gezien maar ik zal het eens opzoeken. Maar wat je zegt over dat je iets wil geven aan de wereld voel ik ook. Ik heb het idee dat ik een doel heb in dit leven en dat dat doel zomaar zou kunnen zijn dat ik iets dien te geven. Ik geloof dat gedurende mijn levensloop het vanzelf duidelijk wordt wat dit precies voor mij inhoudt. Beetje vaag maar misschien snap je wat ik bedoel. Voordat ik weet wat mijn boodschap aan de wereld zal zijn ga ik kleine dingen doen. Dit jaar ga ik vrijwilligerswerk doen. En zoals je zei, mijn vrienden en familie, maar ook vreemdelingen, zal ik altijd de kleine dingen geven.
  Deze reactie is een beetje spontaan. Toch wil ik je bedanken dat je jouw overvloedige geluk en dankbaarheid hebt gedeeld met mij.

  Like

  1. Hoi Renneske,
   Wat fijn om dit te lezen en dat je dit met mij deelt… Zorgt voor een enorme glimlach bij mij!
   Ik ben het eigenlijk helemaal met je eens. Soms is het nog niet helemaal duidelijk in welke vorm iets gegoten moet worden. En kleine dingen kunnen soms al het begin zijn van iets groters, toch?
   Ik hoop dat je een heel goede tijd gaat hebben op de plek waar je vrijwilligerswerk gaat doen… Heb nog een fijne avond!
   Liefs, Jis

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s