Bergmeren en vakantie herinneringen

bergmeer (2).jpg
Zwitserland: juli 2018
Ik word wakker als de zon al krachtige stralen straalt en onze tent daardoor een soort broeikas is geworden. Ik lig zonder slaapzak op mijn matje en ik heb nu al zin in een douche. Met een slaperig gevoel kruip ik de tent uit. Wauw. Ik was door mijn dromen van vannacht vergeten hoe mooi het hier was. Nog geen twee dagen geleden zijn we aangekomen in Zwitserland. We staan op een camping waar wij vanuit onze tent nog geen honderd meter hoeven te lopen om het grote bergmeer in te springen. Omringd door hoge bergen zie ik iedereen wakker worden en net zo slaperig als ik de tent uitkruipen (op de al heel actieve kinderen van hiernaast na dan).

Wat een geluk heb ik, denk ik dan, dat ik dit mag zien en meemaken. Dat ik de mogelijkheid heb gekregen om samen met m’n ouders en broer deze vakantie een reis te maken en te trekken met onze tenten door Duitsland en Zwisterland.
Ik voel me bijna even schuldig als ik terug denk aan het begin van de vakantie. Toen was ik oververmoeid. De stress rond het eindexamen bleek toch vermoeiender te zijn dan ik dacht. Ik zag op tegen het steeds opzetten en afbreken van de tenten. Natuurlijk had het een reden dat ik er even niet helemaal zin in had, maar het voelde op dat moment bijna ondankbaar. Ik weet namelijk dat veel mensen nooit de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan en ik ging gewoon twee weken weg!
Mijn vermoeidheid is inmiddels wel helemaal over. Ik voel mij totaal anders. Ik ben bijgeslapen en ben gewoon ontzettend aan het genieten. Natuurlijk heb ik wel eens een irritatie met mijn broer of ouders, maar dat is oké als je met z’n allen de hele dag doorbrengt en in kleine tentjes ligt, toch? Want we hebben het ook heel fijn samen. Echt goed, gezellig en fijn.
Ik besluit na deze gedachtes iets van ontbijt klaar te maken. Als ik de laatste hap van mijn yoghurt net heb genomen, staat m’n broer al naast me. ‘Zullen we een duik nemen?’
Ik kijk even opzij en zie het grote bergmeer. Het heeft een bijzonder mooie blauwe kleur. Het ligt er uitgestrekt en rustig bij. ‘Natuurlijk!’ zeg ik. In dit bergmeer gaan we zo vaak zwemmen als we kunnen, want wauw, ik heb het gevoel alsof ik rechtstreeks een ansichtkaart in ben gestapt.
In het midden van het meer is een hoge duikplank gebouwd. Drie meter hoog. Haha, ik heb daar toch lang staan twijfelen de eerste keer! Maar toen ik er eenmaal meerdere keren vanaf was gesprongen, kreeg ik er lol in. Bizar is het wel als je een paar seconde zweeft en je een heleboel bergen en natuur voorbij ziet flitsen.
Ook vandaag springen mijn broer en ik van de duikplank af en zwemmen we in het meer tot we het toch wel een beetje fris krijgen. Ik ben in ieder geval helemaal wakker en zit vol energie… En ik weet dat ik de herinneringen aan dit bergmeer in Zwitserland niet snel zal vergeten.
Wat is een herinnering van afgelopen zomer die jou blij maakt?
Liefs, Jis

2 gedachten over “Bergmeren en vakantie herinneringen

 1. Dit is een super late reactie want ik lees deze post nu pas maar wilde toch delen aangezien ik er zo’n vlinderachtig vakantiegevoel van in mijn buik kreeg. Een herinnering van niet afgelopen zomer, maar de zomer daarvóór (2017) is dat ik met Sanne en haar ouders op vakantie ging. Een compleet andere ervaring dan met mijn eigen familie, er was een heel andere sfeer dan in mijn familie! Dat was zo fijn om te ervaren, het was een erg actieve vakantie maar er lag ondertussen een hele fijne relaxte sfeer, we hadden een auto, tenten en geen vaste plannen. Zo heerlijk. We hadden het gevoel dat we overal heen konden. Tijdens deze reis waren we in Slovenië waar ik nog nooit was geweest, het land leek op een combinatie van Zwitserland en Italië. We stonden met ons tentje langs de rivier de Soča, en verderop was een kloof. Prachtig helder water recht uit de bergen, je kon zo naar de bodem kijken. Één nadeel: het was ijskoud! Ik denk zo’n 6 graden. En de buitentemperatuur in Slovenië was 36 graden dus dat was een groot verschil. Sanne (die net iets avontuurlijker is dan ik) heeft me aangemoedigd om van een rots van 9 meter hoog in de rivier te springen (doodeng) maar wauw! Wat een adrenaline (door de hoogte en dat water! Binnen 0,2 seconden was je een ijsblokje) het was zo leuk. Ik kan zo uren doorschrijven over dit soort dingen. Heel fijn om er even uit te gooien 🙂 liefs

  Like

  1. Hey Mayke! Wat ontzettend leuk om te lezen… Hier maak je mij heel erg blij mee…
   Ik herken het wel dat het zo leuk kan zijn om te zien hoe alles in een compleet ander gezin gaat. En hoe tof is het dat het zo goed beviel voor jou! Ik kan mij meteen helemaal inleven in die vakantie. Slovenië klinkt als een prachtig land!
   Gooi dit soort leuke verhalen er maar vaker uit, hoor… 🙂 Ik vind het leuk om ze te horen.
   Liefs! Jis

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s