Minder hard zijn voor jezelf

DSCN2525 (2).JPG

Ik wil graag de beste versie van mijzelf zijn. Wie niet? Maar soms leg ik daardoor te veel druk op mezelf. Om gewoonweg perfect te willen  zijn. Dat kan niet. Dat weet ik en dat hoeft eigenlijk ook niet. Daar zou ook weinig aan zijn. Toch is er ergens (soms ongemerkt) een stemmetje wat mij op de dingen wijst die nog niet helemaal perfect gaan. Uiteindelijk word ik daar helemaal niet blij van. Ik merk dat ik het stemmetje wel sneller opmerk. Ik probeer steeds meer te kijken naar wat al goed gaat, in plaats van naar wat ik nog wil verbeteren. Ik zoek naar meer zachtheid voor mezelf. Meer acceptatie. Meer ruimte…
Zijn jullie ook wel eens te streng of te hard voor jezelf?
Liefs!

2 gedachten over “Minder hard zijn voor jezelf

 1. Lieve Jis,

  Quote: “de bron van onze diepste en duurzaamste vreugde is het vermogen om duurzame, intense en voedende relaties aan te gaan, met onszelf, met anderen en met het universum.”

  Zie de wederkerigheid: ook met jezelf ‘voedend en duurzaam’.
  2. Vraag aan je vriendinnen of ze ‘veel aan je hebben’. Het antwoord zal volmondig JA zijn!
  3. Volgens mij ben je heel mooi. Lekker houden zo. Niet teveel pushen, want dan duw je al dat mooie zogenaamde ‘onkruid’ en die lollige imperfecties aan de kant. Wordt het volgens mij niks beter van! 🙂

  xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s