Vogels

yes!.jpg
Oké. Eigenlijk ben ik nu bezig met het opruimen van mijn kamer. Jeetje, wat een rommeltje is die zeg… Overal schoolboeken, kleren, papieren, schriften… Kort samengevat? Een bende.
Maar ik drijf af. Ik heb mijn opruimbui even onderbroken, omdat ik net uit het raam keek en spontaan iets kleins zag wat ik mooi vond. Iets wat ik even wil delen. (En ja, het is ook een klein beetje een excuus om niet op te hoeven ruimen…)

6 minuten geleden:
Ik kijk even naar buiten als ik naar mijn kast loop waar mijn schoolboeken staan. Ik hoor luid gefluit van vogels. Ik kijk door mijn raam en zie de strakblauwe lucht. De zon schijnt fel. De wind laat de takken van de bomen bewegen. Zachtjes. Hoog bovenin de lucht zie ik een enorme zwerm vogels. Het zijn er veel. 50? 100? 150? Ze vallen mij op.
Ze lijken namelijk wel te dansen. Te zwieren en zingen. Ze maken ronde, sierlijke vormen. Dansend in de wind. Samen. Het is een mooi gezicht. Het is mooi om te zien hoe ze lijken te spelen. En het is vooral mooi om te zien hoe vrij ze zijn… 
Toen kwam ik er weer eens achter dat er altijd van die mooie kleine dingen zijn. Elke dag. Soms zie ik ze alleen niet, omdat ik dan zo lekker bezig ben met al die ‘belangrijke dingen’ of dingen van dat ellendige to do lijstje af te strepen.
Maar vandaag vielen die vogels mij op. Een mooi, klein moment.
Nu ga ik toch maar eens verder met mijn kamer opruimen. En als ik dat heb gedaan (lees: als ik er weer normaal kan rondlopen) dan ga ik lekker naar buiten. Genieten van het lekkere weer en vieren dat het weekend is begonnen…
Heb een fijn weekend…♥
Liefs, Jis

2 gedachten over “Vogels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s