Gedachtes omdraaien

takje 1.jpg
Op een herfstige dag:
Ik zit op de fiets. Ik fiets hard. Of nou ja, zo hard als ik kan. De wind is het namelijk niet met me eens dat ik op tijd op school moet zijn en duwt mij elke keer weer terug. Ik fiets uiteindelijk in de eerste versnelling. M’n haren vliegen in het rond en mijn jas klappert tegen mijn flanken. En ik maar trappen en trappen… Ik zie het boze gezicht van mijn leraar al voor me als ik te laat binnen kom. Nee, dat wil ik voorkomen. Ik probeer nog een tandje harder te gaan.
Mijn snelle fietsen wordt beloond als ik de school in loop (bijna ren) en de klok zie. Nog twee minuten! Dat kan ik nog op tijd zijn! Ik loop haastig richting de gang waar ik moet zijn, als ik tegen mijn vriendin aan bots.
‘Hey!’ roept ze vrolijk. ‘Wat doe jij nou hier?’
Ik begin te lachen. Wat ik hier doe? Op tijd proberen te komen!
‘Heb je mijn berichtje niet gelezen over dat de komende twee uren voor ons uitvallen?’
Ik laat mijn tas op de grond vallen, strijk een verdwaalde pluk haar van mijn gezicht en kijk haar verslagen aan. ‘Meen je dit?’
Even later zit ik dus weer op de fiets naar huis. Het begint te regenen. Ook dat nog. Wat een slecht begin van de dag, denk ik. Nu moet ik meerdere keren op en neer fietsen, lopen al mijn plannen in de war, moet ik straks mijn kleren omwisselen doordat ik nu helemaal nat word, en… en…
Ik schrik wakker uit mijn gedachten. Jeetje, hoe negatief wil ik denken en reageren op zoiets kleins?
Ik moet bijna lachen om mezelf en denk aan hoe ik laatst nog aan mijn vriendin vertelde over positief denken. Moet je mij nu zien. Blij vertellen hoe je negatieve gedachtes kunt omzetten in positieve gedachtes en dan zelf door zoiets kleins helemaal van de kook zijn!
Ik stap even van mijn fiets en voel hoe druppels regen van het puntje van mijn neus op mijn jas vallen. Ik ga heel bewust helemaal anders denken. Meer van: eigenlijk wel lekker dat die uren uitvallen! Nu kan ik lekker thuis lunchen met een warme joggingbroek aan. Dan kan ik mijn nieuwe tijdschrift er nog eens bijpakken en misschien nog wat huiswerk doen. En ben ik vanmiddag na de laatste lesuren gewoon helemaal vrij! En weet je wat, daarna ga ik eens langs de stad om iets lekkers te kopen. Gewoon omdat het kan.
Ik glimlach in mijzelf en stap weer op de fiets. Zo. Dat voelt al een stuk beter. Ik ga mijn dag niet laten verpesten door iets wat even anders loopt dan ik had gedacht. Op naar die lekkere lunch en die comfy joggingbroek.

2 gedachten over “Gedachtes omdraaien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s