Die negatieve vibe loslaten

bloemmet

Nou…, ik wist niet wat mij vandaag overkwam! Ik heb nooit (echt nooit) vervelende of zelfs nare gesprekken met een leraar. Tot vandaag.
Wat kreeg ik een kritiek en negativiteit over mij heen gestort… Ik stond er versteld van. Ik voelde op een gegeven moment echt een soort boosheid omhoog komen. Dit kon ik niet pikken! Wat had ik misdaan? Uiteindelijk lukte het om het gesprek tot een goede uitkomst te leiden, maar wat fietste ík met een rotgevoel naar huis! Wat één persoon dan kan doen…
Toen ik naar huis fietste, voelde ik hoe erg hij mij had gekwetst. Ik wilde het rotgevoel loslaten en besloot een paar dingen te doen die mij weer blij konden maken. Dat lijstje deel ik vandaag met jullie…

praten, praten, praten
Dit helpt voor mij echt súper goed. Gewoon even alles kunnen zeggen. En dan bedoel ik ook écht alles. Dus ook die woorden die je misschien niet wilt herhalen…
muziek
De meest vrolijke afspeellijst opzoeken en dan hem lekker hard aanzetten… Het liedje happy van Pharrell Williams blijft fijn!
knuffels
Knuffels doen het ook altijd goed. Mijn vriendin sloot mij meteen na de les heel lief in haar armen. Dat verzachtte het ergste rotgevoel al…
Een korte meditatie
Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar meditatie kan ook heel simpel, klein en kort. Even met fijne piano muziek op je oren op een rustig plekje gaan zitten en dan je aandacht focussen op je ademhaling kan al heel fijn zijn…
Een heerlijk tijdschrift, een lekkere chocoladereep of die vrolijke video
Niet meer in die negatieve vibe blijven, maar blije dingen gaan doen, kijken, lezen (of eten;))…
Het is soms makkelijker om even in zo’n vervelende stemming te blijven hangen. Toch ben ik vaak blij als ik toch de moeite neem om mij op iets positiefs te richten. Het is zoveel fijner om je weer positief en lekker te voelen!

Deze dingen hielpen mij vandaag, maar wat helpt jou als jij je even rot voelt?
Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s