Afgelopen vrijdag

DSCN1919 (2)
Afgelopen vrijdag, 7.40 uur:
Ha, daar begin je de dag dan heerlijk chagrijnig. Niks zit mee (vanuit mij gezien natuurlijk). Het regent pijpenstelen, ik stoot mijn teen als ik brood wil pakken, m’n haar wil niet zitten en ik kom erachter dat ik iets van huiswerk compleet over het hoofd heb gezien.
M’n broertje merkt op dat ik lekker sta te klungelen en zegt: ‘Zo, lekker vrolijk uit bed gestapt?’
Dankjewel, die opmerking kon er ook nog wel bij.

9.14 uur:
Mijn chagrijnige bui van vanochtend verandert direct als ik in de les zit en ik enthousiaste verhalen hoor van een vriend van mij over toekomstplannen en andere blije zaken. Ik loop vervolgens bijna fluitend (fluiten kan ik eigenlijk helemaal niet, maar je begrijpt dat ik vrolijk was) de volgende les in.
Nog geen vier lesuren later:
Ik loop chagrijnig de les uit. M’n humeur is compleet veranderd door het duffe lokaal waar we inzaten met een docent die vandaag ook met haar verkeerde been uit bed was gestapt…
En ik moet nota bene op de schoolfoto vanmiddag…
14.05 uur:
M’n vriendinnen merken mijn bui op voordat de foto genomen wordt. Na even stoom af te hebben geblazen, breekt er door een lieve opmerking van een vriendin toch weer een lach door op mijn gezicht. Blijven hangen in zo’n stemming heeft toch eigenlijk geen zin… 
14.17 uur:
Na de schoolfoto komt een vriendin naar mij toe en zegt: ‘Weet je nog wat we laatst hadden bedacht om nog eens samen te doen?’
‘Hmm, nee?’ antwoord ik.
‘We gingen onszelf nog een keer trakteren op de grootste ijscoupe bij de ijssalon in de stad!’
‘Oja!’ Ik begin te lachen. Dat hadden we inderdaad een keer bedacht toen ik trek had en we samen langs allemaal terassen liepen in de stad.
‘Doen we dat nu om het weekend te gaan vieren? We zijn nu uit!’ 
‘Goed plan! Doen we!’ zeg ik enthousiast.
En zo verliep mijn dag. M’n humeur ging van rond het vriespunt naar tropische temperaturen en weer terug. Maar dat was ik alweer bijna vergeten toen ik op een zonovergoten terras in de stad zat. Met de lekkerste (en meest vullende) ijscoupe ooit voor mijn neus. Heerlijk.
Liefs, Jis

Een gedachte over “Afgelopen vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s