Midden in de nacht

DSCN1833 (2)
Afgelopen weekend sliep ik, samen met mijn ouders en broer, in een bed and breakfast. Het voelde weer even helemaal als vakantie. Ik hoefde lekker niet aan school te denken, het was zomers weer en we waren in een prachtige omgeving. Héérlijk!
Alleen die nacht had ik wel een ongewenste bezoeker… En daar vertel ik je graag meer over…

3.00 uur (in het holst van de nacht dus):
Ik word even wakker. Ik weet niet waarom, dus ik leg mijn hand op mijn buik. Ik wil m’n ogen net weer sluiten als ik iets voel. Ik voel iets harigs met vier poten over mijn been glippen. AAH! Nog geen seconde later sta ik naast mijn bed. What the *** just happened? Een beest? In mijn BED? Op mijn BEEN? Ik sta met mijn handen voor mijn mond, met mijn blote voeten op het tapijt naast mijn bed. Klaarwakker. M’n gedachten gaan snel. Van: dit is toch wel echt gebeurd? Tot: wil ik nog wel in dat bed liggen? En: was het een muis?!
Ik besluit om even naar de wc te lopen en loop met kloppend hart naar de wc (want wie verwacht er in de nacht in vredesnaam een muis IN zijn bed?!)
Als ik terugkom in de donkere kamer schud ik mijn dekens uit en controleer ik mijn bed. Als ik niets harigs, bewegends (of iets anders wat in de verste verte ook maar op een muis lijkt) zie, ga ik toch maar liggen. Ik ben nog heel erg moe. Ik kan niks anders doen dan gaan liggen en slapen.
Ik trek de dekens strak om mij heen. Die muis komt in ieder geval niet meer ónder mijn deken…
2 uur later:
Ik word weer wakker. Ik hoor de muis. Hij zit niet in mijn bed.
Gelukkig.
Wel hoor ik hem boven mijn bed over de rails van de gordijnen trippelen. Ik neem het zekere voor het onzekere en schuif mijn bed midden in de kamer. Zo kan hij ook niet van de rails in mijn bed springen…. Daarna val ik weer in een onrustige slaap.
De volgende ochtend:
Ik loop richting de kamer waar het ontbijt wordt gemaakt. Mmm, ik heb trek! De vrouw die het ontbijt heeft klaargemaakt, kijkt mij met een vrolijk gezicht aan: ‘Goedemorgen! Heb je lekker geslapen?’
‘Goeiemorgen! Mwah, kan beter, maar het bed lag lekker hoor!’ zeg ik vlug.
Over die muis begin ik nog even niet op deze vroege ochtend. Eerst even goed ontbijten…

Liefs, Jis

 

2 gedachten over “Midden in de nacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s