Wat een heerlijke ochtend…

DSCN1767 (2)
Ik heb, nu ik in mijn examenjaar zit, een heel ander rooster dan de jaren hiervoor. Gek genoeg heb ik minder uren dan vorig jaar en veel tussenuren. Op vrijdag heb ik standaard tot kwart voor twee geen les. Ik herhaal: tot kwart voor twee! Is mij ook nog nooit eerder overkomen… Geen straf, al zeg ik het zelf.
Afgelopen donderdagavond begon ik eigenlijk al een beetje met genieten en rekte ik de tijd om naar bed te gaan lekker uit. Ik kon immers de volgende ochtend uitslapen! Gek om te beseffen, want nog geen week geleden (toen ik mijn rooster nog niet had gekregen) had ik het woord ‘uitslapen’ en ‘examenjaar’ niet bij elkaar vinden passen. Ik had zoveel moeilijke verhalen gehoord, dat m’n mond een beetje open viel toen ik mijn rooster kreeg en mijn oog viel op de bijna vrije vrijdag…
Vrijdagochtend probeerde ik lekker uit te slapen. Dat bleef een poging want om acht uur was ik klaarwakker. Nou ja zeg. Dat schoolritme zat er al wel héél snel in.
Toen ik beneden kwam, maakte mijn broertje net aanstalten om naar school te gaan. Hij had namelijk wel een ‘normaal’ rooster. Ik wenste hem succes. Hij bromde met een licht chagerijnig gezicht ‘dankjewel’. Hij moest natuurlijk al gewoon naar school, terwijl ik nog de luxe had om de hele ochtend in mijn pyjama rond te lopen . Ik gaf hem groot gelijk…
Na een ontbijtje besloot ik wat huiswerk te maken. Ja, ook ik ben zo’n scholier met een paar goede voornemens aan het begin van het schooljaar…
Na mijn huiswerk luisterde ik muziek, maakte ik een kleine illustratie en vervolgens ging ik een lunch klaarmaken voor mezelf. Ik vind het altijd heerlijk om thuis te lunchen. Lekker klaarmaken waar je op dat moment zin in hebt en geen platgedrukte boterhammen uit een zakje (want dat zakje verdwijnt gek genoeg altijd onder mijn enorme stapel boeken…, herkenbaar?)
M’n humeur werd alleen nog maar beter toen ik zag hoe lekker zomers weer het buiten was. Ik liep met mijn bordje met mijn blote voeten in het nog vochtige gras door onze tuin. Het gras kietelde zachtjes langs de zijkant van mijn voeten.
Ik ging op een tuinstoel zitten om m’n lunch op te eten (natte billen als gevolg, want ik ging natuurlijk zonder na te denken zitten en was door het lekkere weer even vergeten dat het de afgelopen nacht wel hard geregend had).
Maar mijn goede humeur veranderde niet en ik nam blij een hap van mijn broodje. Ik moest opeens denken aan de dag ervoor. De dag ervoor was van een goed humeur niks te bekennen. Ik zat eigenlijk helemaal niet lekker in m’n vel, had nergens zin in, voelde me futloos…
Wat een goed rooster en een heerlijke ochtend dan wel niet met je kan doen…
Veel liefs, Jis

2 gedachten over “Wat een heerlijke ochtend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s